Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΑΝΤ ΑΠ ΚΟΜΕΝΤΙ ΚΙΝΓΚΖΖ

Μετά από ένα μήνα ας κάνομε κανα μασσσ άπντειτ αφού μαζόχτηκε υλικό.

Λίγο διαφορετικό το σημερινό ποστ από τα προηγούμενα. Δεν θα αναφερθώ σε ταινίες, αλλά σε 2 από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς που έχει βγάλει ποτέ η Αγγλία. Με τελείως διαφορετικά στυλ ο καθένας, αλλά εξίσου έξυπνοι και αστείοι.

Eddie Izzard

Εκκεντρικός, τραβεστί (μόνο όσο αναφορά το ντύσιμο γιατί κατά τα άλλα γυναίκες γουστάρει από ότι λέει) και πάρα πολύ αστείος. Τα σταν απ σόου που έχει κάνει έχουν γίνει από τα πιο επιτυχημένα έβερ στην Αγγλία και κατάφερε να περάσει και στην απέναντι όχθη τα σόου του και να παραμείνουν επιτυχημένα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ρόλους και σε ταινίες (όπως η τριλογία του Όσιαν'ς δεκα κάτι) και πρωταγωνιστεί σε δική του σειρά στην Αμερικάνικη τηλεόραση που λέγεται The riches. Εξαιρετικά αστεία όλα τα σόου του που έχουν κυκολφορήσει σε Δι Βι Δι με αποκορύφωμα το Dressed to Kill που είναι από το σόου που έκανε στο Σαν Φρανσίσκο. Μόνο στην Αγγλική γλώσσα αφού στην Ελλάδα δεν έχουν κυκλοφωρήσει (και φυσικό είναι αφού σταντ απ και μετάφραση δεν ταιριάζουν και πολύ).

http://www.eddieizzard.com/home.izz

Αν μπείτε στο youtube και πσάκσετε βίντεο του, θα βρείτε αρκετά καλά.

Ο δεύτερος που ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά είναι ο Ricky Gervais, ο οποίος έγινε πολλάκις βραβευμένος και επιτυχημένος με την υπερ-επιτυχιμένη σειρά του στο Μπι Μπι Σι The Office, το οποίο φυσικά και το πήραν στην Αερικάνικη τηλεόραση και το κάναν Αμερικάνικη σειρά, με καλά αποτελέσματα χάρη στον χαρισματικό Steve Carell.

Ο Gervais έκανε επίσης την επιρυχιμένη σειρά στο Μπι Μπι Σι The Extras και έχει κάνει και αυτός αρκετά σταντ απ σόου. Ιδιαίτερα έξυπνος και αστείος είναι η προσωποποίηση του Πολίτικαλυ ινκορέκτ στα σόου του αλλά και στις σειρές του.

Και αυτός έχει περάσει στην απέναντι όχθη και ήδη είναι στα σκαριά 2 ταινίες. Στην μια απλά πρωταγωνιστεί ενώ την άλλη την έγραψε και θα πρωταγωνιστήσει. Η ταινία που έγραψε με τον τίτλο This side of the truth εχει αρκετά έξυπνο πρέμις. Σε έναν κόσμο όπου η αλήθια είναι το αυτονόητο, κανείς δεν ξέρει τί σημαίνει να λες ψέμματα, και ως φυσικό επακόλουθο δεν υπάρχει ούτε λογοτεχνία ούτε μυθιστορήματα, ένας απλός άνθρωπος κατα λάθος λέει ψέμματα, και συνειδητοποιεί τη δύναμη του.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.rickygervais.com/

Και οι 2 συστίνονται ανεπιφύλακτα σε όποιους έχουν όρεξη από καλό γέλιο (που δεν έχει σχέση με κλανιές ή ανθρώπινη ανατομία... αναγκαστικά... Tongue)

Δεν υπάρχουν σχόλια: