Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

O 78 παραδέχεται τον ... Αφφλεκ;;;;

Όλοι έχετε ακουστά πιστεύω τον ιδιαίτερα "αχώνευτο και ατάλαντο κύριο Άφλεκ" (σαν τίτλος θατρικού μου κάνει). Έ όσοι από εσάς δεν πιστεύετε στα θαύματα ορίστε άλλη μια γερή έκρηξη να ταράξει τα θεμέλια αυτής της πίστης σας (ή μη-πίστης σας).

Ο Κύριος Άφλεκ έφκιακσε ταινία. Το περίεργο δεν είναι αυτό. Όπως είπα και σε προηγούμενο επισόδειο καλό είναι να μπορούν και οι ριτάρντιντ πιπολ να κάνουν αυτό που γουστάρουν (εξάλλου έχουμε δεί αρκετές προσπάθιες του μικρού Μπέντζαμιν στην ηθοποιία και όλοι μας συγκινηθήκαμε, γελάσαμε ίσως και να κλάψαμε, αλλά σίγουρα λυπηθήκαμε για αυτό το παιδί και τα προβλήματά του που σίγουρα όμως δεν ακυρώνουν τον σεβασμό που πρέπει να νιώθουμε για την προσπάθειά του.).

Όμως εδώ είναι που μπαίνουν και τα θαύματα στη ζωή μας. Το Γκον Μπέιμπι γκον (το φιλμέτο που σκηνοθέτησε ο Μπένι) είναι παραδόξως πολύ καλό. Είναι ένα πολύπλοκο, σκοτεινό, καλογραμμένο και καλογυρισμένο σαμπέρμπαν θρίλερ, με πολύ καλές ηθοποιίες. Πρωταγωνιστής είναι ο αδερφός του λεγάμενου, ο Κέισι, που το καημένο αυτό δείχνει και μιλάει σαν χαζό πεντάχρονο πιο πολύ ακόμα και από τον μπιγκ μπροδερ του. Έιναι όμως καλός ηθοποιός.

Παίζουν επίσης ο πάντα απολαυστικός Εντ Χάρις, και ο οβερεξπόουζντ Μοργκαν Φρίμαν (ρε μαν... ναι είσαι Φρι- μαν για να διαλέγεις ότι ταινία θέλεις, αλλά βάστα ρε άνθρωπα... διάβαζε και κανα σενάριο πριν πεις το ναι... δεν είναι δυνατόν να παίζει σε περισσότερες ταινίες κάθε χρονιά από όσες κάνουν όλοι οι άλλοι μαύροι άκτορες μαζεμένα...).

Μέχρι το τέλος βγαίνου πολύ ωραία και πετυχημένα ηθικά διλήμματα, που είναι όντως δύσκολα να αποφασίσεις και εσύ ο ίδιος τί θα έκανες. Βέβαια εντάξει... έχει υποτίθεται ένα τουίστ στο τέλος που πάλι χρησιμοποιούν το γνωστό μοντάζ που είχε στο Γιούζουαλ Σάσπεκτς (α ρε Σίνγκερ κακό που έκανες στον κοσμάκη) ενώ δεν είναι και κανα φοβερό τουίστ, αλλά το τελευταίο δίλημμα που παρουσιάζεται στον πρωταγωνιστή και η απόφαση που παίρνει, είναι όντως από τα πιο δύσκολα και προβληματικά που θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει στη ζωή του.

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί πραγματικά αξίζει το φιλμετάκι την προσοχή σας, και καλό είναι να μην ξέρετε και πολλά...

Είδατε... όχι αστεία αυτή τη φορά... Τέτοιες σοβαρές προσπάθιες απαιτούν και την ανάλογη σοβαρότητα... πάω τώρα να βγάλω το κουστούμι και τη γραβάτα μου γιατί με πνίγουν λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: